
Embers glow in the dance of the ancient art, flames leap high as the grilling rites start.
aan de Langendijk ligt een restaurant waar kunst en keuken synoniem zijn. Vonken vliegen door de keuken en vormen het hart van ons menu. Hier wordt écht vlees bereid met BEHULP VAN vuursteen en vlammen.
We vieren wat de natuur ons TE BIEDEN HEEFT en vertellen het verhaal van kwaliteit, smaak en ambacht. We schrijven recepten met vlammende pennen, schenken dranken van vroeger en nu.
We grillen, blazen houtskool tot een rode gloed en dienen gerechten op die warm, warmer, heetst UW tafel bereiken. Verheug U op vlees zacht als boter, met de chef’s liefde voor premium vlees. Stroop DE mouwen op. Pak UW vork en mes VAST. Dit is hoe UW avond begint.
Welkom bij the Flint.

ONZE MENUKAART
Onze menukaart biedt een premium culinaire ervaring: wij werken uitsluitend met vlees van hoogwaardige kwaliteit, bereid op een Mibrasa. Deze gesloten houtskoolgrill haalt de smaken van onze gerechten in meerdere lagen naar boven.
In elke hap van ons fijne vlees van lokale herkomst proef je liefde voor de natuur en onze pure, aandachtige bereidingswijze.
VOORGERECHTEN TO SHARE
Pinsa 6,5
met sambalkruidenboter en olijfolie
ZEEUWSE OESTERS NO. 3 4
VANAF 3 STUKS 4,- PER STUK - met frambozenvinaigrette en sjalot
wijntip: een glas cava parxet gaat
fantastisch samen met oesters! 8,5
PATA NEGRA 14,5
50 gram
PATA NEGRA 22,5
80 gram
charcuterie 24,5
Pancetta, gerookte ribeye, bresaola,
Pata negra, olijven, cipolline allaceto balsamico, zongedroogde tomaten,
toast, pinsa
voorgerechten
Dry-aged gerookte ribeye 17,5
carpaccio
gefrituurde tuinbonen, truffelolie, mesclun, Parmezaanchips
flaming spicy gamba’s 18,5
ratatouille, chorizo, limoen, bieslook panne carasau
Makreelfilet 17,5
antiboise van tomaat en olijven, gefrituurde kappertjes, gekonfijte knoflookolie
Rundertartaar The Flint 18,5
pane carasau, sjalot, kappertjes, truffel, eigeel
Burrata 16,5
witte asperge, bieslook crème, geroosterde groene asperge, krokante quinoa, gepofte tomaat (vega)
soep
geroosterde pomodorisoep 8,5
chorizo, gepofte paprika, basilicum, gegrilde knoflookilie
zonder chorizo ook als vegan te bestellen
meat the flint
bavette, entrecote natuurvlees & pork steak
afgelakt met appel, tomaat en knoflook.
chimichurri, pepersaus, roquefortsaus, siezoensgroenten, aardappelgarnituur
VANAF 2 PERSONEN 42,5 P.P.
Dry-aged
Dry-aging is een nieuwe trend op het gebied van vleesbewerking en wordt voornamelijk toegepast op rund-, lams- en kalfsvlees.
Bij dit proces wordt het vlees gemiddeld 21 dagen gerijpt in een ruimte waarin luchtvochtigheid, temperatuur en luchtcirculatie voortdurend worden gecontroleerd. De natuurlijke enzymen zorgen ervoor dat het vlees heerlijk mals wordt. Daarnaast wordt er vocht aan het vlees onttrokken, wat leidt tot 20 procent gewichtsverlies.
Dit zorgt voor een intensere smaak.
KOM EEN KIJKJE NEMEN IN ONZE DRY-AGED KAST!
tomahawk red&white 9,5
circa 1000 gr - per 100 gr
ENTRECOTE NATUURVLEES 12
circa 350 tot 500 gr - per 100 gr
CÔTE DE BOEUF 9,5
SIMMENTALER
circa 800 tot 1000 gr - per 100 gr
onze dry-aged gerechten variëren in gewicht, onze medewerkers
vertellen u graag de mogelijkheden
wijntip:
bij het mooiste vlees, een mooi glas
septima obra reserva malbec 7
of
19 crimes cabernet sauvignon 6,75
OSSENHAAS TOURNEDOS 33
ZUID-AMERIKA 200 gr
RIBEYE SIMMENTALER 250 gr 32
BAVETTE O'SULLIVAN IE 250 gr 28
flint rump steak 24
black angus 175 gr
jack daniels steak 26
black angus 175 gr
flaming beef tenderloin 175 GR 26
porc steak 350 GR 27
AFGELAKT MET APPEL, TOMAAT EN KNOFLOOK
SMOKEY BBQ BURGER BLACK ANGUS 23
chipotle saus, zongedroogde tomaat
parmezaanse kaas, rode ui, mesclun
Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met seizoensgroenten en aardappelgarnituur
VIS
franse visstoof 25
mosselen, kabeljauw, zalm, gamba’s, knoflooktoast, wisselende groenten, aardappelgarnituur
snoekbaarsfilet 25
ratatouille, watermunt, kappertjes, antiboise, limoen, aardappelgarnituur
pasta’s
TAGLIATELLE GEMARINEERDE 21,5
OSSENHAAS
truffelsaus, parmezaanse Crumble, rucola, geroosterde groenten
wijntip:
als smakelijke aanvulling bij de pasta’s adviseren wij een glas bertarose 7
vega
ravioli tartufo 20,5
truffelsaus, geroosterde groenten, parmezaanse crumble, rucola
koreaanse zoete gember- tofu 21,5 (VEGAN)
peer, gekruide rijst, munt, basilicum, courgette, tomaat, koriander, kokos, sesam
bijgerechten
TRUFFELFRIET 9
Truffelmayonaise, gefrituurde uitjes, Parmezaanse kaas, bosui
VERSE FRIET 5,5
met truffelmayonaise
desserts
TARTE TATIN 10,5
uit de Mibrasa, appel, sojasaus, gezouten karamelijs
lekkernijtje (banketaria) 10,5
noten, gedroogde vruchten, chocolade, kokos, vanille-ijs
chocolade panna cotta 10,5
krokant van pistache, frangelico-crème, vanille-ijs
COPPA SARONNO 9,5
twee bollen vanille-ijs, chocolade, amaretto, gezouten karamel
KAASPLANK 12,5
vier wisselende kazen, geroosterde noten, gemarineerde vijgen
Wij kunnen hierbij een heerlijke port serveren.
dessertwijnen en port
Kopke 10 years old 9,5
tawny port
Kopke 10 years old 11,5
white port
Moscatel de Sétubal - 7,5
J.M. de foseca
Barbadillo Pedro Ximenez 9
Sherry
Elysium Black Muscat - 10,5
Quady Winery
Essencia Orange Muscat - 10
Quady Winery
Wat heeft the flint u nog meer bieden?
kijk snel verder!
handig om te weten
Parkeergelegenheid
De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is op de Groenmarkt. parkeergelegenheid IS ER OOK bij parkeerterrein Buiten de Waterpoort, Paardenwater & Parkeergarage Kweeklust.
Toegankelijkheid
Toiletten zijn niet rolstoel toegankelijk.
groepsreservering
Bij groepen vanaf 9 personen hanteren wij een vast 3-gangenmenu. neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie.