Screenshot 2024-03-13 at 08.49.32.png

Embers glow in the dance of the ancient art, flames leap high as the grilling rites start. 

Een moderne restaurantinterieur met een grote muurschildering van een stier, bruine leren zithoeken, rode stoelen, gedekte tafels, en warme sfeerverlichting.
Straat met restaurant, plantenbakken en fietsen in een stadsomgeving.
Twee koks grillen vlees op een open vuur in een keuken.

aan de Langendijk ligt een restaurant waar kunst en keuken synoniem zijn. Vonken vliegen door de keuken en vormen het hart van ons menu. Hier wordt écht vlees bereid met BEHULP VAN vuursteen en vlammen

We vieren wat de natuur ons TE BIEDEN HEEFT en vertellen het verhaal van kwaliteit, smaak en ambacht. We schrijven recepten met vlammende pennen, schenken dranken van vroeger en nu.

We grillen, blazen houtskool tot een rode gloed en dienen gerechten op die warm, warmer, heetst UW tafel bereiken. Verheug U op vlees zacht als boter, met de chef’s liefde voor premium vlees. Stroop DE mouwen op. Pak UW vork en mes VAST. Dit is hoe UW avond begint.

Welkom bij the Flint. 

reserveren

Zwart logo van een gestileerd stierenhoofd op een witte achtergrond.

ONZE MENUKAART

Onze menukaart biedt een premium culinaire ervaring: wij werken uitsluitend met vlees van hoogwaardige kwaliteit, bereid op een Mibrasa. Deze gesloten houtskoolgrill haalt de smaken van onze gerechten in meerdere lagen naar boven.

In elke hap van ons fijne vlees van lokale herkomst proef je liefde voor de natuur en onze pure, aandachtige bereidingswijze. 

VOORGERECHTEN TO SHARE

Pinsa 6,5

met sambalkruidenboter en olijfolie

ZEEUWSE OESTERS NO. 3 4

VANAF 3 STUKS 4,- PER STUK - met frambozenvinaigrette en sjalot

PATA NEGRA 14,5

50 gram

PATA NEGRA 22,5

80 gram

charcuterie 24,5

Pancetta, gerookte ribeye, bresaola,
Pata negra, olijven, zilveruitjes in balsamico, zongedroogde tomaten,
toast, pinsa

Verse oesters op ijs met citroen en eetbare bloemen, geserveerd met saus in een kopje.
Een leeg wijnglas naast een leeg, geslepen waterglas op een tafel, met bestek en een onscherpe achtergrond.

voorgerechten

Dry-aged gerookte ribeye 17,5
carpaccio

gefrituurde tuinbonen, truffelolie, mesclun, Parmezaanchips

gamba’s en pittige tonijN 17,5

saffraan kroepoek, soja, sesam, pani puri, jalapeño

gebakken coquilles 18,5

pane carasau, doperwtencreme, crunch van prosciutto, kreeftenschuim

Rundertartaar The Flint 18,5

pane carasau, sjalot, kappertjes, truffel, eigeel

paddestoelensalade 15,5
met burrata

balsamico, tuinbonen, rucola, komkommerlinten, gepofte tomaten,
gemarineerde biet (vega)

Een bord carpaccio met kruiden en saus, geflankeerd door wijnglazen, een kaars en tafelaccessoires op een houten restauranttafel.

soep

pompoensoep 9

met dragonolie, pompoenpitten, en geitenkaas-crumble

Hand schenkt vloeistof uit een zwart gietijzeren theepot in een kom met voedsel, waaronder brood en groenten.

meat the flint

bavette

chimichurri

entrecote natuurvlees

pepersaus

porc steak

afgelakt met appel, tomaat en knoflook.
chimichurri, pepersaus, roquedfortsaus, seizoensgroenten, aardappelgarnituur

VANAF 2 PERSONEN 42,5 P.P.

Geroosterd vlees op een houten plank, geserveerd met groene kruiden, groenten en een kleine bijpassende saus. Op de achtergrond is er een bord met diverse bijgerechten en een brander voor warmte.

Dry-aged

Dry-aging is een nieuwe trend op het gebied van vleesbewerking en wordt voornamelijk toegepast op rund-, lams- en kalfsvlees.

Bij dit proces wordt het vlees gemiddeld 21 dagen gerijpt in een ruimte waarin luchtvochtigheid, temperatuur en luchtcirculatie voortdurend worden gecontroleerd. De natuurlijke enzymen zorgen ervoor dat het vlees heerlijk mals wordt. Daarnaast wordt er vocht aan het vlees onttrokken, wat leidt tot 20 procent gewichtsverlies.
Dit zorgt voor een intensere smaak.

KOM EEN KIJKJE NEMEN IN ONZE DRY-AGED KAST!

Drooggerijpte runderentrecote in een koeling met labels die het product kenmerken, zoals "Natuurvlees" en "The Flint Fire & Charcoal".

tomahawk red & whi 9,5

circa 350 tot 500 gr - per 100 gr

ENTRECOTE NATUURVLEES 12

circa 350 tot 500 gr - per 100 gr

CÔTE DE BOEUF 9,5
SIMMENTALER

circa 800 tot 1000 gr - per 100 gr

onze dry-aged gerechten variëren in gewicht, onze medewerkers
vertellen u graag de mogelijkheden

wijntip:

bij het mooiste vlees, een mooi glas
septima obra reserva malbec 7
of
19 crimes cabernet sauvignon 6,75

Fles rode wijn met glas op houten bar in café.

OSSENHAAS TOURNEDOS 33
ZUID-AMERIKA
200 gr

RIBEYE SIMMENTALER 250 gr 32

BAVETTE O'SULLIVAN IE 250 gr 28

flint rump steak 24
black angus
175 gr

jack daniels steak 26
black angus
175 gr

flaming beef tenderloin 175 GR 25

porc steak 350 GR 27
AFGELAKT MET APPEL, TOMAAT EN KNOFLOOK

SMOKEY BBQ BURGER BLACK ANGUS 23

Gerecht met rosé gebraden rundvlees, gegrilde groenten, verse kruiden en eetbare bloemen op een keramisch bord.

VIS

franse visstoof 25

mosselen, kabeljauw, zalm, gamba, knoflooktoast, wisselende groenten, aardappelgarnituur

duo van krokante gamba 25
en kabeljauw

peperpancetta, kreeftensaus, wisselende groenten, aardappelgarnituur

Een bord met een gerecht bestaande uit een stuk zalm bedekt met kruidenmix en eetbare bloemen, geserveerd met een halve aardappel, groentegarnituur en enkele paddenstoelen.

pasta’s

TAGLIATELLE GEMARINEERDE 21,5
OSSENHAAS

truffelsaus, Crumble van Parmezaanse kaas, rucola

TAGLIATELLE carbonara 21,5

parmezaanse crumble, rucola


wijntip:

als smakelijke aanvulling bij de pasta’s adviseren wij een glas
louisvale unwooded chardonnay 7

Een bord met pasta en groenten, versierd met eetbare bloemen, geserveerd op een houten tafel met glazen en bestek op de achtergrond.

vega

TAGLIATELLE pesto 20,5

Tomaat, geroosterde groenten, Parmezaanse crumble, rucola

groentetajine (VEGAN) 21,5

Aubergine, courgette, tomaat, gele rijst, bloemkool, abrikoos, geroosterde amandelen, ras el hanout

Een kom met rijst, omringd door een oranje saus. Bovenop de rijst zijn er kleurrijke groenten, zoals cherrytomaatjes en courgette, en eetbare bloemen. Er liggen ook enkele krokante elementen en groene kruiden op de top.

bijgerechten

TRUFFELFRIET 9

Truffelmayonaise, gefrituurde uitjes, Parmezaanse kaas, bosui

VERSE FRIET 5,5

met truffelmayonaise

Kom met friet bedekt met saus, geraspte kaas, verse kruiden en krokante topping op houten tafel.

desserts

TARTE TATIN 10,5

uit de Mibrasa, appel, sojasaus, gezouten karamelijs

lekkernijtje 10,5

noten, gedroogde vruchten, chocolade, kokos, vanille-ijs

chocolade panna cotta 10,5

frambozensaus, hokey pokey, vanille-ijs

COPPA SARONNO 9,5

twee bollen vanille-ijs, chocolade, amaretto, gezouten karamel

KAASPLANK 12,5

vier wisselende kazen, geroosterde noten, gemarineerde vijgen

Wij kunnen hierbij een heerlijke port serveren.

Nagerecht op zwart bord met karamel, aardbeien en kruiden.

desserwijnen en port

Kopke 10 years old 9,5
tawny port

Kopke 10 years old 11,5
white port

Moscatel de Sétubal - 7,5
J.M. de foseca

Barbadillo Pedro Ximenez 9
Sherry

Elysium Black Muscat - 10,5
Quady Winery

Essencia Orange Muscat - 10
Quady Winery

Fles Kopke 10 jaar oude witte port, houten plank met kaas, crackers en groene olijven.

Wat heeft the flint u nog meer bieden?

kijk snel verder!

Groep mensen in een restaurant met bord "LET'S MEAT HERE!" tegen een bakstenen muur.

handig om te weten

Parkeergelegenheid
De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is op de Groenmarkt. parkeergelegenheid IS ER OOK bij parkeerterrein Buiten de Waterpoort, Paardenwater & Parkeergarage Kweeklust.

Toegankelijkheid
Toiletten zijn niet rolstoel toegankelijk.

groepsreservering
Bij groepen vanaf 9 personen hanteren wij een vast 3-gangenmenu. neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie.