Embers glow in the dance of the ancient art, flames leap high as the grilling rites start.
aan de Langendijk ligt een restaurant waar kunst en keuken synoniem zijn. Vonken vliegen door de keuken en vormen het hart van ons menu. Hier wordt écht vlees bereid met BEHULP VAN vuursteen en vlammen.
We vieren wat de natuur ons TE BIEDEN HEEFT en vertellen het verhaal van kwaliteit, smaak en ambacht. We schrijven recepten met vlammende pennen, schenken dranken van vroeger en nu.
We grillen, blazen houtskool tot een rode gloed en dienen gerechten op die warm, warmer, heetst UW tafel bereiken. Verheug U op vlees zacht als boter, met de chef’s liefde voor premium vlees. Stroop DE mouwen op. Pak UW vork en mes VAST. Dit is hoe UW avond begint.
Welkom bij the Flint.
ONZE MENUKAART
Onze menukaart biedt een premium culinaire ervaring: wij werken uitsluitend met vlees van hoogwaardige kwaliteit, bereid op een Mibrasa. Deze gesloten houtskoolgrill haalt de smaken van onze gerechten in meerdere lagen naar boven.
In elke hap van ons fijne vlees van lokale herkomst proef je liefde voor de natuur en onze pure, aandachtige bereidingswijze.
VOORGERECHTEN TO SHARE
Pinsa 6,5
met sambalkruidenboter en olijfolie
ZEEUWSE OESTERS NO. 3 4
VANAF 3 STUKS 4,- PER STUK - met frambozenvinaigrette en sjalot
PATA NEGRA 14,5
50 gram
PATA NEGRA 22,5
80 gram
charcuterie 24,5
Pancetta, gerookte ribeye, bresaola,
Pata negra, olijven, zilveruitjes in balsamico, zongedroogde tomaten,
toast, pinsa
voorgerechten
Dry-aged gerookte ribeye 17,5
carpaccio
gefrituurde tuinbonen, truffelolie, mesclun, Parmezaanchips
gamba’s en pittige tonijN 17,5
saffraan kroepoek, soja, sesam, pani puri, jalapeño
gebakken coquilles 18,5
pane carasau, doperwtencreme, crunch van prosciutto, kreeftenschuim
Rundertartaar The Flint 18,5
pane carasau, sjalot, kappertjes, truffel, eigeel
paddestoelensalade 15,5
met burrata
balsamico, tuinbonen, rucola, komkommerlinten, gepofte tomaten,
gemarineerde biet (vega)
soep
pompoensoep 9
met dragonolie, pompoenpitten, en geitenkaas-crumble
meat the flint
bavette
chimichurri
entrecote natuurvlees
pepersaus
flint rump steak black angus
truffeljus, gegrilde groenten, gepofte aardappel
VANAF 2 PERSONEN 42,5 P.P.
Dry-aged
Dry-aging is een nieuwe trend op het gebied van vleesbewerking en wordt voornamelijk toegepast op rund-, lams- en kalfsvlees.
Bij dit proces wordt het vlees gemiddeld 21 dagen gerijpt in een ruimte waarin luchtvochtigheid, temperatuur en luchtcirculatie voortdurend worden gecontroleerd. De natuurlijke enzymen zorgen ervoor dat het vlees heerlijk mals wordt. Daarnaast wordt er vocht aan het vlees onttrokken, wat leidt tot 20 procent gewichtsverlies.
Dit zorgt voor een intensere smaak.
KOM EEN KIJKJE NEMEN IN ONZE DRY-AGED KAST!
kalfs tomahawk 11
circa 350 tot 500 gr - per 100 gr
ENTRECOTE NATUURVLEES 12
circa 350 tot 500 gr - per 100 gr
CÔTE DE BOEUF 9,5
SIMMENTALER
circa 800 tot 1000 gr - per 100 gr
onze dry-aged gerechten variëren in gewicht, onze medewerkers
vertellen u graag de mogelijkheden
wijntip:
bij het mooiste vlees, een mooi glas
septima obra reserva malbec 7
of
19 crimes cabernet sauvignon 6,75
OSSENHAAS TOURNEDOS 33
ZUID-AMERIKA 200 gr
RIBEYE SIMMENTALER 250 gr 32
BAVETTE O'SULLIVAN IE 250 gr 28
flint rump steak 24
black angus 175 gr
jack daniels steak 26
black angus 175 gr
boeuf bourguignon 25
bbq bacon burger 23
black angus
VIS
franse visstoof 25
mosselen, kabeljauw, zalm, gamba, knoflooktoast, wisselende groenten, aardappelgarnituur
duo van krokante gamba 25
en kabeljauw
peperpancetta, kreeftensaus, wisselende groenten, aardappelgarnituur
pasta’s
TAGLIATELLE GEMARINEERDE 21,5
OSSENHAAS
truffelsaus, Crumble van Parmezaanse kaas, rucola
TAGLIATELLE carbonara 21,5
parmezaanse crumble, rucola
wijntip:
als smakelijke aanvulling bij de pasta’s adviseren wij een glas
louisvale unwooded chardonnay 7
vega
TAGLIATELLE pesto 20,5
Tomaat, geroosterde groenten, Parmezaanse crumble, rucola
groentetajine (VEGAN) 21,5
Aubergine, courgette, tomaat, gele rijst, bloemkool, abrikoos, geroosterde amandelen, ras el hanout
bijgerechten
TRUFFELFRIET 9
Truffelmayonaise, gefrituurde uitjes, Parmezaanse kaas, bosui
VERSE FRIET 5,5
met truffelmayonaise
desserts
TARTE TATIN 10,5
uit de Mibrasa, appel, sojasaus, gezouten karamelijs
lekkernijtje 10,5
noten, gedroogde vruchten, chocolade, kokos, vanille-ijs
chocolade panna cotta 10,5
frambozensaus, hokey pokey, vanille-ijs
COPPA SARONNO 9,5
twee bollen vanille-ijs, chocolade, amaretto, gezouten karamel
KAASPLANK 12,5
vier wisselende kazen, geroosterde noten, gemarineerde vijgen
Wij kunnen hierbij een heerlijke port serveren.
desserwijnen en port
Kopke 10 years old 9,5
tawny port
Kopke 10 years old 11,5
white port
Moscatel de Sétubal - 7,5
J.M. de foseca
Barbadillo Pedro Ximenez 9
Sherry
Elysium Black Muscat - 10,5
Quady Winery
Essencia Orange Muscat - 10
Quady Winery
Wat heeft the flint u nog meer bieden?
kijk snel verder!
handig om te weten
Parkeergelegenheid
De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is op de Groenmarkt. parkeergelegenheid IS ER OOK bij parkeerterrein Buiten de Waterpoort, Paardenwater & Parkeergarage Kweeklust.
Toegankelijkheid
Toiletten zijn niet rolstoel toegankelijk.
groepsreservering
Bij groepen vanaf 9 personen hanteren wij een vast 3-gangenmenu. neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie.